Primena hidrolata u proizvodnji mikroklica lucerke
No Thumbnail
Authors
Aćimović, MilicaKonstantinović, Bojan
Vasiljević, Sanja
Samardžić, Nataša
Lončar, Biljana
Popov, Milena
Šovljanski, Olja
Technical report (Published version)
Metadata
Show full item recordAbstract
Cilj ovog tehničkog rešenja je da se ispita mogućnost primene hidrolata (timijan, nana, origano, komorač, hmelj, lavanda i limunska macina trava) u proizvodnji mikroklica lucerke u cilju rešavanja problema mikrobiološke ispravnosti i senzornog poboljšanja ukusa mikroklica, te zaštite životne sredine iskorišćavanjem hidrolata za proces proizvodnje mikroklica.
Keywords:
hidrolati / mikroklice / lucerkaSource:
2023Publisher:
- Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo
Note:
- Rešenje je verifikovano na 26. redovnoj sednici MNO za BiP održanoj 29.03.2024. godine i usvojeno kao M82.
Collections
Institution/Community
FiVeRAćimović, M., Konstantinović, B., Vasiljević, S., Samardžić, N., Lončar, B., Popov, M.,& Šovljanski, O.. (2023). Primena hidrolata u proizvodnji mikroklica lucerke. Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo.. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_4524
Aćimović M, Konstantinović B, Vasiljević S, Samardžić N, Lončar B, Popov M, Šovljanski O. Primena hidrolata u proizvodnji mikroklica lucerke. 2023;. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_4524 .
Aćimović, Milica, Konstantinović, Bojan, Vasiljević, Sanja, Samardžić, Nataša, Lončar, Biljana, Popov, Milena, Šovljanski, Olja, "Primena hidrolata u proizvodnji mikroklica lucerke" (2023), https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_4524 .