Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-2 od 2
Analiza uticaja genetskih, mikroklimatskih i ekoloških faktora na sastav glutena i tehnološki kvalitet sorti pšenice / Analysis of the impact of genetic, microclimatic and environmental factors on the composition of gluten and technological quality of wheat
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet, 2014)
U okviru disertacije analiziran je uticaj genetskih, ekoloških i mikroklimatskih faktora tokom tri proizvodne godine na sastav glutena i tehnološki kvalitet 16 sorti pšenica koje su godinama zastupljene u sortimentu Srbije, ...
Rokovi i gustine setve u funkciji prinosa ozime pšenice u dugotrajnom poljskom ogledu / Sowing dates and densities in a function of winter wheat yield in the long-term field trial
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet, 2016)
Vreme (rok) setve jedan je od najvažnijih faktora u proizvodnji strnih žita i praktično određuje intenzitet delovanja svih ostalih činilaca proizvodnje pšenice. Među brojnim faktorima koji određuju visinu prinosa, najčešći ...