Приказ основних података о документу

dc.creatorMilić, Dragan
dc.creatorKaragić, Đura
dc.creatorVasiljević, Sanja
dc.creatorMihailović, Vojislav
dc.creatorKatanski, Snežana
dc.creatorMilošević, Branko
dc.creatorŽivanov, Dalibor
dc.date.accessioned2022-08-01T11:18:23Z
dc.date.available2022-08-01T11:18:23Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.isbn978-86-80417-76-9
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/2958
dc.description.abstractLucerka (Medicago sativa L.) je najznačajnija krmna leguminoza u umerenom klimatu. U svetu lucerka zauzima preko 30.000.000 ha, a u Srbiji lucerka se u čistoj setvi gaji na oko 150.000 ha. Značaj ove višegodišnje biljne vrste ogleda se u visokim prinosima krme visokog kvaliteta (nutritivne vrednosti), ali i u tome što je lucerka najveći izvor proteina (2.000-2.400 kg/ha) po jedinici površine, što je čini veoma poželjnom u ishrani domaćih životinja, posebno preživara. Hranljiva vrednost lucerke zavisi od dve glavne komponente: svarljivosti i sadržaja sirovih proteina. Pored svarljivosti, sadržaja sirovih proteina i frakcija vlakana, u određivanju hranljive vrednosti lucerke treba uzeti u obzir i sadržaj minerala, vitamina i antinutritivnih materija.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvosr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceZbornik referata, 51. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 22-28. januar 2017.sr
dc.subjectlucerkasr
dc.subjectsortimentsr
dc.subjecthranljiva vrednostsr
dc.subjectsirovi proteinisr
dc.titleHranljiva vrednost NS sorti lucerkesr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage39
dc.citation.spage32
dc.identifier.fulltexthttp://fiver.ifvcns.rs/bitstream/id/8261/milic.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2958
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу