Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 10
Classification of rapeseed genotypes based on quantitative traits using multivariate techniques / Klasifikacija genotipova uljane repice zasnovana na kvantitativnim osobinama primenom multivarijacione analize
(Novi Sad : Institute of Field and Vegetable Crops, 2021)
The genetic variability of 13 rapeseed genotypes created in Serbia was assessed at the Institute of Field and Vegetable Crops, Novi Sad, in three consecutive years. The genotypes were evaluated ...
Effects of autumn and spring primary tillage on soybean yield and 1000-grain weight in the agro-ecological conditions of Serbia / Uticaj jesenje i proljećne osnovne obrade zemljišta na prinos i masu 1000 zrna soje u agroekološkim uslovima Srbije
(Banja Luka: Univerzitet u Banja Luci, Poljoprivredni fakultet, 2021)
Soybean yield depends on the selection of cultivars, soil fertility, applied cultivation practices, and agroclimatic conditions over the years. High-quality and timely primary tillage is essential for stable development ...
Varijabilnost i međuzavisnost osobina hibrida kukuruza različite dužine vegetacije / Variability and interdependence of characteristics of maize hybrids of different vegetation lengths
(Beograd : Društvo selekcionara i semenara Republike Srbije, 2021)
Kukuruz je jedna od najvažnijih ratarskih kultura koja pokazuje široke genetske i fenotipske varijacije. Zauzima važno mesto u poljoprivrednoj proizvodnji kako u svetu, tako i u Srbiji. Glavni cilj oplemenjivanja kukuruza ...
Efekat tretmana semena elektromagnetnim polјem niskih frekvencija na produktivnost soje / Effect of seed treatment by low-frequency electromagnetic field on soybean productivity
(Belgrade : University of Belgrade, Faculty of Agriculture, 2021)
Razvoj nauke i tehnologije ide u pravcu introdukcije novih pristupa u oplemenjivanju biljaka i različitih metoda za povećanja produktivnosti biljaka. Jedna od najnovijih metoda je implementacija ekološki prihvatljive tehnike ...
Sadržaj i prinos proteina i ulja u NS sortama soje registrovanim u 2021. godini / Content yield of protein and oil in NS soybean varieties registered in 2021
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultetNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvoNovi Sad : Industrijsko bilje, 2021)
U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo do 2020. godine registrovano je 160 sorti soje i to 29 sorti soje grupe zrenja 000 i 00, 38 sorti 0 grupe zrenja, 50 sorti I grupe zrenja, 37 sorti II grupe zrenja i 6 sorti soje III ...
Uticaj jesenjeg i prolećnog đubrenja soje na prinos zrna i sadržaj ulja / Effects of autumn and spring soybean fertilization on grain yield and oil content
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultetNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvoNovi Sad : Industrijsko bilje, 2021)
Tokom 2017., 2018. i 2019. godine ispitivana je primena NPK i N đubriva u jesenjem i prolećnom periodu na prinos, sadržaj ulja u zrnu soje i prinos ulja po jedinici površine. Jesenja primena NPK đubriva uz predsetvenu ...
Uticaj jesenjeg i prolećnog đubrenja soje na prinos zrna i sadržaj ulja / Effects of autumn and spring soybean fertilization on grain yield and oil content
(Novi Sad :Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultetNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvoNovi Sad : Industrijsko bilje, 2021)
Tokom 2017., 2018. i 2019. godine ispitivana je primena NPK i N đubriva u jesenjem i prolećnom periodu na prinos,
sadržaj ulja u zrnu soje i prinos ulja po jedinici površine. Jesenja primena NPK đubriva uz predsetvenu ...
Sadržaj i prinos proteina i ulja u NS sortama soje registrovanim u 2021. godini / Content yield of protein and oil in NS soybean varieties registered in 2021
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultetNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvoNovi Sad : Industrijsko bilje, 2021)
U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo do 2020. godine registrovano je 160 sorti soje i to 29 sorti soje grupe zrenja 000
i 00, 38 sorti 0 grupe zrenja, 50 sorti I grupe zrenja, 37 sorti II grupe zrenja i 6 sorti soje III ...
Unapređenje organske proizvodnje uvođenjem biopreparata kroz analizu prinosa i komponenti prinosa soje / Improving organic production by introducing biopreparations through yield analysis and soybean yield components
(Beograd : Srpsko društvo za proučavanje zemljišta, 2021)
Organska poljoprivreda kao sistem održive poljoprivredne proizvodnje danas predstavlja neizostavnu
kariku u razvoju lanaca vrednosti proizvoda koji imaju visoku nutritivnu vrednost i ekološke
karakteristike. S obzirom ...
Irrigation scheduling strategies for pepper based on evaporation and reference evapotranspiration
(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2021)
The experiment with drip irrigated pepper was conducted at the Rimski Šančevi experimental field of the Institute of Field and Vegetable Crops in Novi Sad in 2019. The irrigation was scheduled on the basis of the water ...