Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-2 od 2
Reliability of NIR method in protein and oil content determination in soybean / Pouzdanost NIR metode u određivanju sadržaja ulja i proteina u semenu soje
(Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, 2010)
A primary characteristic of diffuse reflectance spectroscopy is fast and non-destructive determination of constituent concentration in products. The main goal is to find the nature of absorption (depending of wave length) ...
Kalibracioni model za blisku infracrvenu spektroskopiju (NIRS) za procenu sastava stočnog graška (Pisum sativum L.) / Calibration model for near infrared spectroscopy (NIRS) for assessment of forage pea (Pisum sativum L.) composition
(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet, 2019)
Bliska infracrvena spektroskopija (NIRS) se koristi za analizu hemijskih
svojstava poljoprivrednih proizvoda bez prethodne pripreme uzorka. U ovom radu
razvijen je kalibracioni model za merenje proteina i vlage za celo ...