Prikaz osnovnih podataka o dokumentu

dc.creatorHrustić, Milica
dc.creatorTot, Janoš
dc.creatorMiladinović, Jegor
dc.date.accessioned2023-05-03T09:48:58Z
dc.date.available2023-05-03T09:48:58Z
dc.date.issued1996
dc.identifier.issn0354-7698
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/3479
dc.description.abstractZhog vrlo povoljnog hemijskog sastava zrna, soja je jedna od najrasprostranjenijih gajenih biljnih vrsta u svetu. U našoj zemlji gajenje soje nema dugu tradiciju, ali u poslednjih 15 godina ona se seje prosečno na oko 65.000 ha, a postiže se prosečno 1,93 t hat. Preko 90% ukupnih površina nalazi se u Vojvodini. Zastupljenost od 1,8% obradivih površina je nedovoljna da podmiri domaće potrebe u sojinoj sačmi. Posebno nizak udeo u setvenoj strukturi ima na individualnom sektoru. Fabrika za preradu soje u Bečeju vec nekoliko godina radi sa smanjenim kapaciterom, te smo prinuđeni da uvozimo zrno za preradu ili već gotove proizvode za ishranu stoke. Povećanjem površina, višim prinosima i postrnom setvom moguće je obezbediti veću količinu soje.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvosr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceZbornik radova Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sadsr
dc.subjectsojasr
dc.subjectproizvodnjasr
dc.subjectpreradasr
dc.subjectJugoslavijasr
dc.titleProizvodnja i prerada soje u Jugoslaviji, potrebe i mogućnostisr
dc.typearticlesr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage369
dc.citation.spage363
dc.citation.volume26
dc.identifier.fulltexthttp://fiver.ifvcns.rs/bitstream/id/9416/bitstream_9416.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_3479
dc.type.versionpublishedVersionsr


Dokumenti

Thumbnail

Ovaj dokument se pojavljuje u sledećim kolekcijama

Prikaz osnovnih podataka o dokumentu