Приказ основних података о документу

dc.creatorGvozdanović-Varga, Jelica
dc.creatorVasić, Mirjana
dc.creatorGvozdenović, Đuro
dc.creatorTakač, Adam
dc.creatorČervenski, Janko
dc.creatorJovićević, Dragan
dc.date.accessioned2022-08-01T11:17:34Z
dc.date.available2022-08-01T11:17:34Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.isbn978-86-80417-64-6
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/2953
dc.description.abstractProizvodnju povrća, intenzivnu, kompleksnu granu biljne proizvodnje odlikuje više načina gajenja većeg broja biološki i genetski različitih vrsta. Povrće se u Srbiji gaji na oko 130 hiljada hektara, sa godišnjim variranjem površina od nekoliko desetina hiljada hektara. Danas se proizvodnja povrća odvija u okviru tajmirane njivske proizvodnje namenjene različitim oblicima prerade, zatim njivske proizvodnje za svežu pijacu, kao i intenzivne baštenske proizvodnje u okviru profitne (robne) porodične i neprofitne (za sopstvene potrebe) porodične proizvodnje. Tradicionalno baštensko gajenje je zastupljeno sa oko 20% ukupnih površina pod povrćem.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvosr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceZbornik referata, 50. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 24-30. januar 2016.sr
dc.subjectpovrćesr
dc.subjectoplemenjivanjesr
dc.subjectkvalitetsr
dc.titleOplemenjivanje povrća na kvalitet u Odeljenju za povrtarstvo Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sadsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage12
dc.citation.spage4
dc.identifier.fulltexthttp://fiver.ifvcns.rs/bitstream/id/8256/varga.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2953
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу