Search
Now showing items 1-6 of 6
Patogenost Pectobacterium spp. na krtolama različitih sorti krompira
(Beograd : Društvo za zaštitu bilja Srbije, 2021)
Vrste Pectobacterium carotovorum subsp. brasiliense (Pcb) i Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum (Pcc) su tokom 2018. i 2019. godine na terioriji AP Vojvodine registrovane kao dominanatni prouzrokovači crne truleži ...
Posležetvene promene u sadržaju šećera i organskih kiselina u sortama trešnje pod uticajem Monilinia laxa / Postharvest changes in sugars and organic acids content in sweet cherry cultivars induced by Monilinia laxa
(Čačak : Naučno voćarsko društvo SrbijeNovi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet, 2022)
Cilj rada je bio evaluacija uticaja posležetvene, veštačke inokulacije fitopatogenom gljivom Monilinia laxa na sadržaj šećera i organskih kiselina u plodovima devet sorti trešnje (Prunus avium).
Uticaj inokulacije semena NS Nitraginom na prinos soje / Effects of inoculation seed with NS Nitragin in soy yield
(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2022)
Soja je leguminoza sposobna da usvaja elementarni azot iz vazduha zahvaljujući simbiozi sa kvržičnim bakterijama. Inokulacija semena soje visokoefektivnim bakterijama povećava usvajanje azota i pozitivno deluje na
ostvareni ...
Uticaj godine i sorte soje na broj i masu zrna po biljci / Influence of year and soybean varieties on the number and weight of grain per plant
(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2022)
Broj zrna i masa zrna po biljci su morfološke osobine koje direktno utiču na ostvareni prinos soje. Cilj ovih istraživanja je ispitivanje uticaja godine i različitih sorti na broj zrna i masu zrna po biljci. U 2017. godini ...
Nove NS sorte povrtarskih biljnih vrsta
(Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo, 2022)
Povrće je važan deo ljudske ishrane jer ono prvenstveno sadrži materije korisne za ljudsko zdravlje kao što su: vitamini, minerali, biljna vlakna, antioksidansi, organske kiseline i dr. U svetu je poznato oko hiljadu vrsta ...
Proces stvaranja visokorodnih sorti ječma sa odličnim kvalitetom za industriju slada i piva / The process of creating high-yielding barley varieties with excellent quality for the malt and beer industry
(Zrenjanin : Grad Zrenjanin, 2021)
Ječam je najvažnija žitarica koja se koristi u proizvodnji piva. Jedan od ciljeva oplemenjivanja ječma je stvaranje visoko kvalitetnih sorti, koje tokom procesa sladovanja daju odličan kvalitet slada za potrebe pivarske ...