Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 32
Evaluation of oxidative stability of new cold-pressed sunflower oils during accelerated thermal stability tests
(Campinas : Sociedade Brasileira de Food Science and Technology - SBCTA, 2022)
Refined sunflower oil has dissimilar shelf life compared to cold-pressed sunflower oil, which increases the use of refined oil, and it is more abundant in the diet. On the other hand, the production of cold-pressed oils ...
Tolerance of NS-sunflower genotypes to charcoal rot
(Paris : International Sunflower AssociationNovi Sad : Institute of Field and Vegetable Crops, 2022)
The most limiting factors in sunflowers production are weather conditions and plant diseases. Charcoal rot of sunflower is disease caused by soil-borne fungus Macrophomina phaseolina (Tassi) Goid. that gains importance in ...
Dobijanje ulja semena suncokreta novih konzumnih hibrida postupkom „hladnog” presovanja - ispitivanje iskorišćenja i kapaciteta / Production of cold pressed oil from the new confectionary sunflower hybrids - yield and capacity investigation
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultetNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvoNovi Sad : Industrijsko bilje, 2022)
Proizvodnja ulja postupkom hladnog presovanja pomoću pužnih presa je jedan od najstarijih načina izdvajanja ulja pri čemu je uticaj načina izdvajanja na kvalitet dobijenog ulja minimalan. Za dobijanje ulja uglavnom se ...
Transfer ALS gena odgovornog za tolerantnost na herbicide ALS inhibitore između različitih formi suncokreta (Helianthus annuus L.)
(Beograd : Društvo za zaštitu bilja Srbije, 2022)
Korovski suncokret (Helianthus annuus L.) je invazivna vrsta na teritoriji Republike Srbije koja izaziva značajno smanjenje prinosa u različitim poljoprivrednim kulturama. Tokom žetve suncokreta dolazi do rasipanja semena ...
Assessment of stability of seed oil and protein content in confectionery hybrids using the apple AMMI analysis
(Paris : International Sunflower AssociationNovi Sad : Institute of Field and Vegetable Crops, 2022)
High seed protein content and low oil content are the most important criteria when introducing high protein confectionary hybrids into the production. Testing new hybrids and detection of hybrids that maintain stability ...
Uticaj klimatskih faktora na prinos ulja NS hibrida suncokreta / Impact of climate factors on oil yield of NS sunflower hybrids
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultetNovi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvoNovi Sad : Industrijsko bilje, 2022)
Klimatske promene utiču negativno na proizvodnju suncokreta. Jedna od mera ublažavanja uticaja ekstremnih klimatskih pojava je oplemenjivanje na poboljšanu adaptabilnost suncokreta na različite uslove gajenja. Cilj rada ...
NS H 8269, hibrid suncokreta
(2022)
NS H 8269 je hibrid suncokreta (Helianthus annuus L.) priznat od strane Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.
NS hibridi - pouzdan partner u proizvodnji kukuruza
(Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo, 2022)
Za uspeh u proizvodnji kukuruza podjednako su važni primenjena tehnologija i hibrid. Dok je sa jedne strane uvođenje novih tehnoloških rešenja ostvarivo u relativno kratkom vremenskom periodu, rad na stvaranju hibrida je ...
NS 6601, hibrid kukuruza
(2022)
Ovo je novostvoreni hibrid kukuruza (Zea mays L.) NS 6601 priznat od strane Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.
NS 5080, hibrid kukuruza
(2022)
Ovo je novostvoreni hibrid kukuruza (Zea mays L.) NS 5080 priznat od strane Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.