Приказ основних података о документу

Bolesti paprike i paradajza

dc.creatorJovićević, Dragan
dc.creatorGvozdenović, Đuro
dc.creatorBugarski, Dušanka
dc.date.accessioned2021-04-26T18:12:41Z
dc.date.available2021-04-26T18:12:41Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.issn0354-7698
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/418
dc.description.abstractThere is a large number of pepper and tomato diseases which considerably reduce their yields and/or quality. Disease agents are either fungi bacteria, or viruses. Parasitic fungi are particularly important disease agents since mycoses are most frequent diseases in commercial production.en
dc.description.abstractVeliki je broj prouzrokovača biljnih bolesti, koje smanjuju prinos ili njegov kvalitet i dovode do velikih gubitaka u proizvodnji paprike i paradajza. Najznačajniji prouzrokovači bolesti su gljive, bakterije i virusi. Posebno mesto zauzimaju parazitne gljive i s mikozama se najčešće susrećemo u praksi. Povrtarska proizvodnja ima svoje specifičnosti kako u načinu gajenja (zaštićeni prostor i otvoreno polje), tako i korišćenja. Finalni proizvod paprike i paradajza sklon je brzom kvarenju, s toga se mora na vreme koristiti, u svežem ili prerađenom stanju.sr
dc.publisherInstitut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceZbornik radova Instituta za ratarstvo i povrtarstvo
dc.subjectpepperen
dc.subjecttomatoen
dc.subjectdiseasesen
dc.subjectpaprikasr
dc.subjectparadajzsr
dc.subjectbolestisr
dc.titleDiseases pepper and tomatoen
dc.titleBolesti paprike i paradajzasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage344
dc.citation.issue2
dc.citation.other42(2): 333-344
dc.citation.spage333
dc.citation.volume42
dc.identifier.fulltexthttp://fiver.ifvcns.rs/bitstream/id/1272/415.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_418
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу