Приказ основних података о документу

Sadržaj pristupačnog bakra u zemljištima Srema pod voćnjacima i vinogradima

dc.creatorUbavić, Momčilo
dc.creatorDozet, Dušan
dc.creatorMilić, Stanko
dc.date.accessioned2021-04-26T18:14:55Z
dc.date.available2021-04-26T18:14:55Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn0546-8264
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/454
dc.description.abstractSoil samples taken from orchards and vineyards in the region of Srem have been analyzed for main chemical properties including the content of available copper. All of the samples were well provided with copper. Copper content was increased in chernozem as compared with the brown forest soil. The samples from vineyards had an increased copper content, which is a consequence of the traditional use of copper-based preparations (copper sulphate) in grapevine protection.en
dc.description.abstractU uzorcima zemljišta Srema pod voćarsko-vinogradarskim kulturama uzetih iz profila po dubini određena su osnovna hemijska svojstva zemljišta kao i sadržaj pristupačnog bakra. Svi ispitivani uzorci zemljišta imali su sadržaj bakra koji ih svrstava u dobro obezbeđena zemljišta u ovom elementu. Veći sadržaj pristupačnog Cu bio je kod černozema u odnosu na gajnjaču. Uzorci zemljišta uzeti pod vinogradima imali su veću količinu Cu što je posledica primene sredstava za zaštitu vinove loze na bazi bakra (bakar-sulfata).sr
dc.publisherUniverzitet u Novom Sadu - Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceLetopis naučnih radova Poljoprivrednog fakulteta
dc.subjectsoilen
dc.subjectmain chemical propertiesen
dc.subjectorcharden
dc.subjectvineyarden
dc.subjectavailable copperen
dc.subjectzemljištesr
dc.subjectosnovna hemijska svojstvasr
dc.subjectvoćnjaksr
dc.subjectvinogradsr
dc.subjectpristupačan Cusr
dc.titleAvailable copper status in orchard and vineyard soils in the region of Sremen
dc.titleSadržaj pristupačnog bakra u zemljištima Srema pod voćnjacima i vinogradimasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage40
dc.citation.issue1
dc.citation.other31(1): 36-40
dc.citation.spage36
dc.citation.volume31
dc.identifier.fulltexthttp://fiver.ifvcns.rs/bitstream/id/1311/451.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_454
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу