Приказ основних података о документу

The importance of variety for organic vegetable production

dc.creatorStojanović, Anamarija
dc.creatorGvozdanović-Varga, Jelica
dc.creatorVasić, Mirjana
dc.creatorSavić, Aleksandra
dc.creatorBrdar-Jokanović, Milka
dc.date.accessioned2023-04-25T11:22:09Z
dc.date.available2023-04-25T11:22:09Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.isbn978-86-87611-35-1
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/3449
dc.description.abstractOrganski sistemi uzgoja povrća su u pogledu upravljanja plodnošću zemljišta, korova, bolesti i štetočina i zahtevom za povišenim kvalitetom i stabilnošću prinosa različiti konvencionalnim. Stimulišući unutrašnju samoregulaciju putem funkcionalnog agrobiodiverziteta u i iznad zemljišta, umesto spoljne regulacije sredstvima zaštite, cilj organskih sistema je povećanje otpornosti proizvodnog ekosistema. Izbor visokokvalitetnog organskog semena i sadnog materijala pogodnih sorti je ključ uspešne organske proizvodnje. Dalja optimizacija kvaliteta organskih proizvoda i stabilnosti prinosa zahteva uvođenje novih sorata adaptiranih na specifične uslove organske proizvodnje.sr
dc.description.abstractThe organic farming system differs fundamentally in soil fertility management, weed, disease and pest management, and has higher demands on product quality and yield stability compared to conventional farming. By stimulating internal self-regulation through functional agrobiodiversity in and above the soil, organic farming system aim at resilience and buffering capacity in the farm-ecosystem. For futher optimisation of organic product quality and yield stability new varieties are required that are adapted to organic farming systems.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherČačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačkusr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31030/RS//sr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceZbornik radova, 20. Savetovanje o biotehnologiji, Čačak, 13-14. mart 2015.sr
dc.subjectorganska sortasr
dc.subjectorganski ideotipsr
dc.subjectorgansko semesr
dc.subjectorganski sadni materijalsr
dc.subjectorganic cultivarssr
dc.subjectorganic ideotypessr
dc.subjectorganic seedsr
dc.subjectorganic seedlingssr
dc.titleZnačaj sorte u organskoj proizvodnji povrćasr
dc.titleThe importance of variety for organic vegetable productionsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage76
dc.citation.spage71
dc.identifier.fulltexthttp://fiver.ifvcns.rs/bitstream/id/9386/bitstream_9386.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_3449
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу