Приказ основних података о документу

Uroš, Slavko i Novosadski 438 - sorte jarog pivskog ječma

dc.creatorPržulj, Novo
dc.creatorMomčilović, Vojislava
dc.date.accessioned2021-04-26T17:48:29Z
dc.date.available2021-04-26T17:48:29Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.issn0354-7698
dc.identifier.urihttp://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/32
dc.description.abstractThe spring malting barley cultivars Uroš, Slavko, and Novosadski 438 were developed at the Institute of Field and Vegetable Crops in Novi Sad and registered in 1999 by the Federal Variety Commission. All three of them have passed a three-year testing cycle in which they significantly out-yielded the standard cultivar Novosadski 294. They have a shorter growing season, shorter stems, and better technological quality of grain and malt than Novosadski 294. Particularly noteworthy in terms of technological quality of grain and malt is the cultivar Slavko, which has an 0.5% higher fine extract content than the standard as well as an 0.8% difference between fine and coarse extract and a low grain protein content (12.3%). .en
dc.description.abstractSorte jarog pivskog ječma Uroš, Slavko i Novosadski 438 stvorene u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, poznate su 1999. godine od strane Savezne sortne komisije za priznavanje sorti. Sve tri sorte su prošle trogodišnjih ispitivanja i ostvarile značajno veće prinose od standardne sorte Novosadski 294. Odlikuju se kraćim periodom vegetacije, nižom stabljikom i boljim tehnološkim kvalitetom zrna i slada od Novosadskog 294. U pogledu tehnološkog kvaliteta zrna i slada naročito se ističe sorta Slavko sa 0,5% većim sadržajem finog ekstrakta od standarda, razlikom finog i grubog ekstrakta od 0,8% i niskim sadržajem proteina u zrnu od 12,3%. .sr
dc.publisherInstitut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceZbornik radova Instituta za ratarstvo i povrtarstvo
dc.subjectspring malting barley (Hordeum vulgare ssp disitichum L.)en
dc.subjectcultivaren
dc.subjectagronomic characteristicsen
dc.subjecttechnological qualityen
dc.subjectjari pivski ječam (Hordeum vulgare ssp. disitichum L.)sr
dc.subjectsortasr
dc.subjectagronomske osobinesr
dc.subjecttehnološki kvalitetsr
dc.titleSpring malting barley cultivars Uroš, Slavko, and Novosadski 438en
dc.titleUroš, Slavko i Novosadski 438 - sorte jarog pivskog ječmasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.epage38
dc.citation.issue34
dc.citation.other(34): 29-38
dc.citation.spage29
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_32
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу