Vodič za organsku proizvodnju soje
Књига (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Značaj soje proizilazi iz izuzetno povoljnog hemijskog sastava zrna. Sadržaj proteina u zrnu od oko 40% i oko 20% ulja, čine soju ne samo izuzetno korisnom, već i veoma ekonomičnom biljnom vrstom. U našoj zemlji soja se prvenstveno koristi u industriji stočne hrane, gde se postupkom prerade dobija sojina sačma, kvalitetno, visokoproteinsko stočno hranivo. Soja proizvedena metodama organske proizvodnje bila bi namenjena pre svega za ishranu ljudi. Proizvodi od soje sastavna su komponenta mnogih prehrambenih artikala namenjenih prvenstveno deci (čokolade, keks, paštete, viršle), pa je i na proizvođaču i na prerađivaču velika odgovornost da ovi proizvodi budu kvalitetni.
Кључне речи:
soja / soybean / organic farming / organic agriculture / organska poljoprivreda / organska proizvodnja / growing technology / tehnologija gajenjaИзвор:
2012Издавач:
- Beograd : GIZ - Nemačka organizacija za internacionalnu saradnju GmbH
- Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo
Колекције
Институција/група
FiVeRTY - BOOK AU - Miladinović, Jegor PY - 2012 UR - http://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/2841 AB - Značaj soje proizilazi iz izuzetno povoljnog hemijskog sastava zrna. Sadržaj proteina u zrnu od oko 40% i oko 20% ulja, čine soju ne samo izuzetno korisnom, već i veoma ekonomičnom biljnom vrstom. U našoj zemlji soja se prvenstveno koristi u industriji stočne hrane, gde se postupkom prerade dobija sojina sačma, kvalitetno, visokoproteinsko stočno hranivo. Soja proizvedena metodama organske proizvodnje bila bi namenjena pre svega za ishranu ljudi. Proizvodi od soje sastavna su komponenta mnogih prehrambenih artikala namenjenih prvenstveno deci (čokolade, keks, paštete, viršle), pa je i na proizvođaču i na prerađivaču velika odgovornost da ovi proizvodi budu kvalitetni. PB - Beograd : GIZ - Nemačka organizacija za internacionalnu saradnju GmbH PB - Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo T1 - Vodič za organsku proizvodnju soje UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2841 ER -
@book{ author = "Miladinović, Jegor", year = "2012", abstract = "Značaj soje proizilazi iz izuzetno povoljnog hemijskog sastava zrna. Sadržaj proteina u zrnu od oko 40% i oko 20% ulja, čine soju ne samo izuzetno korisnom, već i veoma ekonomičnom biljnom vrstom. U našoj zemlji soja se prvenstveno koristi u industriji stočne hrane, gde se postupkom prerade dobija sojina sačma, kvalitetno, visokoproteinsko stočno hranivo. Soja proizvedena metodama organske proizvodnje bila bi namenjena pre svega za ishranu ljudi. Proizvodi od soje sastavna su komponenta mnogih prehrambenih artikala namenjenih prvenstveno deci (čokolade, keks, paštete, viršle), pa je i na proizvođaču i na prerađivaču velika odgovornost da ovi proizvodi budu kvalitetni.", publisher = "Beograd : GIZ - Nemačka organizacija za internacionalnu saradnju GmbH, Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo", title = "Vodič za organsku proizvodnju soje", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2841" }
Miladinović, J.. (2012). Vodič za organsku proizvodnju soje. Beograd : GIZ - Nemačka organizacija za internacionalnu saradnju GmbH.. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2841
Miladinović J. Vodič za organsku proizvodnju soje. 2012;. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2841 .
Miladinović, Jegor, "Vodič za organsku proizvodnju soje" (2012), https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2841 .