Proizvodnja i prerada lekovitih i aromatičnih biljaka u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo
Конференцијски прилог (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Lekovito i aromatično bilje se vekovima upotrebljava u narodnoj medicini. Međutim kako je poslednjih godina sve je više izražen trend upotrebe ovih biljaka u svakodnevnoj ishrani, ali i kao vid prevencije ili alternativnog lečenja, ili čak kao dopuna konvencionalnim metodama lečenja, to vlada veliko interesovanje poljoprivrednih proizvodača ne samo za gajenje, nego i za primarnu preradu lekovitog i aromatičnog bilja, jer dobijeni materijal, kao poluproizvod ili gotov proizvod postiže značajno veću cenu na tržištu u poređenju sa sirovinom.
Кључне речи:
lekovite biljke / aromatične biljke / proizvodnja / preradaИзвор:
Zbornik referata, 55. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 31.01-03.02.2021., 2021, 33-39Издавач:
- Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo
Колекције
Институција/група
FiVeRTY - CONF AU - Aćimović, Milica PY - 2021 UR - http://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/2831 AB - Lekovito i aromatično bilje se vekovima upotrebljava u narodnoj medicini. Međutim kako je poslednjih godina sve je više izražen trend upotrebe ovih biljaka u svakodnevnoj ishrani, ali i kao vid prevencije ili alternativnog lečenja, ili čak kao dopuna konvencionalnim metodama lečenja, to vlada veliko interesovanje poljoprivrednih proizvodača ne samo za gajenje, nego i za primarnu preradu lekovitog i aromatičnog bilja, jer dobijeni materijal, kao poluproizvod ili gotov proizvod postiže značajno veću cenu na tržištu u poređenju sa sirovinom. PB - Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo C3 - Zbornik referata, 55. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 31.01-03.02.2021. T1 - Proizvodnja i prerada lekovitih i aromatičnih biljaka u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo EP - 39 SP - 33 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2831 ER -
@conference{ author = "Aćimović, Milica", year = "2021", abstract = "Lekovito i aromatično bilje se vekovima upotrebljava u narodnoj medicini. Međutim kako je poslednjih godina sve je više izražen trend upotrebe ovih biljaka u svakodnevnoj ishrani, ali i kao vid prevencije ili alternativnog lečenja, ili čak kao dopuna konvencionalnim metodama lečenja, to vlada veliko interesovanje poljoprivrednih proizvodača ne samo za gajenje, nego i za primarnu preradu lekovitog i aromatičnog bilja, jer dobijeni materijal, kao poluproizvod ili gotov proizvod postiže značajno veću cenu na tržištu u poređenju sa sirovinom.", publisher = "Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo", journal = "Zbornik referata, 55. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 31.01-03.02.2021.", title = "Proizvodnja i prerada lekovitih i aromatičnih biljaka u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo", pages = "39-33", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2831" }
Aćimović, M.. (2021). Proizvodnja i prerada lekovitih i aromatičnih biljaka u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo. in Zbornik referata, 55. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 31.01-03.02.2021. Novi Sad : Institut za ratarstvo i povrtarstvo., 33-39. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2831
Aćimović M. Proizvodnja i prerada lekovitih i aromatičnih biljaka u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo. in Zbornik referata, 55. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 31.01-03.02.2021.. 2021;:33-39. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2831 .
Aćimović, Milica, "Proizvodnja i prerada lekovitih i aromatičnih biljaka u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo" in Zbornik referata, 55. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS), Zlatibor, 31.01-03.02.2021. (2021):33-39, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_2831 .