Приказ основних података о документу
Correlation between bread-making quality parameters and Glu-1 quality score in wheat
Korelacija tehnoloških pokazatelja kvaliteta hleba i Glu-1 kvalitetne vrednosti pšenice
dc.creator | Vapa, Ljiljana | |
dc.creator | Obreht, Dragana | |
dc.creator | Đan, Mihajla | |
dc.creator | Kačavenda, Dragana | |
dc.creator | Kobiljski, Borislav | |
dc.date.accessioned | 2021-04-26T18:02:44Z | |
dc.date.available | 2021-04-26T18:02:44Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.issn | 0352-1788 | |
dc.identifier.uri | http://fiver.ifvcns.rs/handle/123456789/260 | |
dc.description.abstract | It is experimentally proved that repolymerisation of high molecular weight (HMW) glutenins determines visco-elastic dough properties. The aim of this paper was the analysis of correlation between bread-making quality parameters and Glu-1 quality score in wheat, according to Payne (1987) and Pogna et al. (1992). It is found that alleles at Glu-D1 locus show the most significant positive correlation with bread-making quality parameters. It is also proved that there is a significant positive correlation between alleles at Glu-A1 locus and crumb structure, resistance to extension and loaf volume. | en |
dc.description.abstract | Cilj rada bio je da se odredi korelacija između tehnoloških pokazatelja kvaliteta hleba i Glu-1 kvalitetne vrednosti, određene prema Payne (1987) i Pogna i sar. (1992). Ustanovljeno je da aleli Glu-D1 lokusa pokazuju najveći broj značajnih pozitivnih korelacija sa parametrima kvaliteta hleba. Utvrđeno je da postoje značajne pozitivne korelacije između alela Glu-1 lokusa i vrednosnog broja sredine hleba (koji predstavlja ocenu kvaliteta vekne), otpora rastezanju i zapremine vekne (ml/100g brašna). | sr |
dc.publisher | Univerzitet u Novom Sadu - Prirodno-matematički fakultet - Departman za biologiju i ekologiju, Novi Sad | |
dc.rights | openAccess | |
dc.source | Zbornik radova Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu - Serija za biologiju | |
dc.subject | allelic variability | en |
dc.subject | Glu-1 quality score | en |
dc.subject | bread-making quality | en |
dc.subject | wheat | en |
dc.subject | alelna varijabilnost | sr |
dc.subject | Glu-1 kvalitetna vrednost | sr |
dc.subject | kvalitet hleba | sr |
dc.subject | pšenica | sr |
dc.title | Correlation between bread-making quality parameters and Glu-1 quality score in wheat | en |
dc.title | Korelacija tehnoloških pokazatelja kvaliteta hleba i Glu-1 kvalitetne vrednosti pšenice | sr |
dc.type | article | |
dc.rights.license | ARR | |
dc.citation.epage | 73 | |
dc.citation.issue | 33 | |
dc.citation.other | (33): 66-73 | |
dc.citation.spage | 66 | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_fiver_260 | |
dc.type.version | publishedVersion |
Документи
Датотеке | Величина | Формат | Преглед |
---|---|---|---|
Уз овај запис нема датотека. |